Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Guangzhou voor beginners
30 juillet 2013

chongqing

chongqing is de hotpot van china. mijn god , wat is het hier heet. de temperatuur haalt de 40 graden. chongqing ligt in een vallei en landinwaarts. het is gewoon te warm om rond te lopen. mijn hoofd doet pijn van de warmte.  we doen site seeing vanuit de auto omdat het warm is .
de stad ligt ook op een heuvel. de chauffeur heeft moeite om aan elke verkeerslicht terug te vertrekken op de bergop.

we verlaten chongqing sneller dan eerst gepland omdat het echt puffend heet is

over hotpot gesproken, sihuan mensen zijn verzot op hotpot in zo n warmte onbegrijpelijk. de tafels hebben in het midden een vuurtje dat wordt aangezet. Daarop komt een grote soepketel met daarin vlees, kip of vis. vandaag is het met garnalen. ( dit was de lekkerste van onze reis).
groeten zijn er bijna niet te vinden.

chongqing hotpot is the china. my god, it's hot here. the temperature gets 40 degrees. chongqing lies in a valley and inland. it's just too hot to walk around. my head hurts from the heat. We do site seeing from the car because it's hot.
the city is also on a hill. the driver has difficulty to start the car on the uphill again and again after every traffic light.
we leave chongqing faster than first planned because it really extremely hot
hotpot : Sihuan people are fond of . in a heat so incomprehensible. the tables have a fire in the middle. Then comes a large soup kettle containing meat, chicken or fish. today we had shrimp. (This was the best hotpot from our trip).
greens are hard to find.

 

IMG_5553 IMG_5663

IMG_5558

 

bron VRT nieuws - deredactie - Stefan Blommaert

Brandwonden van het hete asfalt

Het bakken van spek en eieren op het hete trottoir in Shanghai (een experiment van plaatselijke tv-journalisten) werd wereldwijd een mediahit. Maar er zijn hier wel meer leuke en minder leuke weetjes over de hitte die de voorbije dagen in kranten en op televisie opdoken. Een kleine greep:

  • In Zuid-China viel een man van zijn fiets. Op het eerste gezicht      zonder veel erg, breuken bleven alvast uit. Toch raakte de fietser      zwaargewond, zijn armen en benen bleken namelijk serieuze brandwonden te      vertonen, en niet alleen door wrijving. De temperatuur van het wegdek      bedroeg 57 graden.
  • In de oostelijke provincie Zhejiang liep een vliegtuig tijdens het      taxiën op het tarmac vast in gesmolten asfalt. Het toestel was op weg naar      de startbaan. De vlucht werd geannuleerd, de luchthaven gesloten. De 77      ongedeerde passagiers konden via een ander vliegveld opstijgen.
  • Een krant in Kanton deed straatinterviews met burgers over hun      ervaringen met de hittegolf. De journalist polste ook bij een van de vele      Afrikaanse expats daar, en die zei droogweg dat hij terug wou naar Afrika      want dat de hitte in China niet meer te verdragen is. "Ik ben nog      nooit zo zwart geweest als deze zomer," zo voegde de man eraan toe.

Landbouwsector is zwaar getroffen

Maar genoeg gelachen. De hittegolf is echt een probleem. De landbouw kreunt onder het meteorologisch geweld. Schrijnende beelden op televisie tonen verschrompelde groenten, verbrande thee, verdorde velden.

Op veel plaatsen is er te weinig water. Volgens de Chinese autoriteiten worden 6 miljoen mensen en 1,7 miljoen stuks vee in China getroffen door watertekort.

Het einde van de ellende is nog niet in zicht. De hittegolf zal zeker nog tot het einde van de week voortduren, hier en daar nog langer. Volgens de Chinese maankalender is de herfst begonnen

Publicité
Publicité
Commentaires
Newsletter
Publicité
Guangzhou voor beginners
Archives
Publicité